• Magyar
  • English

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Élményeink

Legkellemesebb élményed a Szépművészeti Múzeum Önkéntes Programjában:

Amikor a dolgozók éreztetik, hogy hasznosak vagyunk. (névtelenül)

A legkellemesebb élményem az volt, hogy barátságosan, segítőkészen fogadott az önkéntes program minden résztvevője. (Husz Zoltánné)

restaurátorműhely

Sok van: amikor hálálkodnak a látogatók, ha sikerül segíteni nekik és olyan önkéntes találkozók, ahol sokat tanulok. (Békési Bogi)

Az önkéntes társaim megismerése nagy érték számomra. Eddig nagyon jó a benyomásom, értékes emberekkel dolgoztam együtt, sok segítséget kaptam tőlük. (Faragó Éva)

Minden alkalommal van néhány olyan perc, amire szívesen emlékszem. Szeretek tanulni, különösen a számomra érdekes dolgokat. Jó volt bezsebelni a hálás külföldi látogató köszönetét. Pl. kikerestem a látni vágyott műtárgyat, elkísértem a liftig. Gyerekprogramban jól boldogultam az autista kisfiúval és szép ékszert is tudott készíteni, mert elértem, hogy ne féljen attól, hogy kinevetik. (Béres Erzsi)

Szeretek a látogatókkal beszélgetni -ha van rá idő, tényleg öröm, ha tudok nekik segíteni, mert arra gondolok, hogy ezáltal jó vélemény alakul ki a magyarokról . (Brandecker Éva)

 

Legrosszabb élményed a Szépművészeti Múzeum Önkéntes Programjában:

Agresszív látogató problémájának megoldása, szinte kiabált velem az aulában. (névtelenül)

Egy ukrán maffiózó és egy orosz nő, az utóbbi háromszor akart belógni, de a teremőrök lefülelték. (Balog Erzsi)

Volt egy rossz napom. Csupa morgós látogató érkezett és úgy éreztem, senkinek sem sikerül segíteni. (Békési Bogi)

Nem emlékszem rá: nyilván nem volt olyan rossz, vagy olyan fontos. (Muhari Mónika)

Nem néztem kellően utána egy kérdésnek és rossz választ adtam. Azóta megjegyeztem, hogy van olyan kerekes székünk, amit a rászoruló látogatónak fel tudunk ajánlani használatra. (Béres Erzsi)

 

Miért csatlakoztál annak idején a programhoz?

márványNyelvgyakorlás. Ez a kedvenc múzeumom az Egyiptomi kiállítás miatt. Mert jó ötletnek tartom önkéntesek foglalkoztatását, és a Múzeum+ programot. (névtelenül)

Kapcsolat a múzeummal!! IGEN. (Balog Erzsi)

Kíváncsiságból csatlakoztam, de még jobb lett, mint amire számítottam. (Békési Bogi)

A szabadidőmben érdekes önkéntes munkát kívántam végezni a magam és mások örömére. Ez volt a legkedvezőbb lehetőség. (Patkós Katalin)

Váratlan események miatt korkedvezménnyel mentem nyugdíjba. Valamit kezdeni akartam magammal, értelmes időtöltést kerestem. (Béres Erzsi)

Mert érdekel a Múzeum élete, sikerei és élvezzük a látogatóknak való segítségnyújtást (Szalóki Zsuzsa és András)

Gyerekkoromban utáltam múzeumba járni, annyira unalmas volt. Felnőttként azt szeretném, ha a mai gyerekek nem ezt tapasztalnák. Igen, mindig jól érzem magam itt, és jó érzés, ha segíthetek. (Muhari Mónika)

Volt felesleges időm, hasznosan szerettem volna eltölteni. Érdeklődöm a művészetek iránt, a Múzeum egy különleges hely. (Mészáros Anna)

Szeretem a képzőművészetet, szívesen ismerek meg hasonló érdeklődésű embereket. (Blaskó Andrea)

 
        Beváltak-e az elvárásaid?

Igen. Barátaimnak azóta is felsőfokon, lelkesedéssel beszélek „A” múzeumi munkáimról. (Lipkovits Györgyi)

információEzt nehéz megítélni, de a kultúra a Baráti Kör tagok gyarapodása alapján egyre inkább közkincs. (névtelenül)

Igen. A körséták során rengeteget tanulok, a látogatókkal is sikerül jól kommunikálnom. (Faragó Éva)

Sőt! Azt hittem, hogy havi 8 órában szép környezetben érdekes munkát fogok végezni. Emellett rájöttem, hogy a Múzeum a „nyugalom szigete” és energiával tölt fel. Rájöttem, hogy fontos vagyok és számít, hogy mit csinálok akár jól, akár rosszul. A munkámért köszönetet mondanak, illetve még meg is ajándékoznak. Rájöttem, hogy van olyan „munkáltató”, aki meg tudja fogalmazni az elvárásait és annak meg is tudok felelni. Rájöttem, hogy egy jó kis csapat tagja vagyok, akikkel szeretem együtt tölteni az amúgy szűkre szabott szabad időmet. Soroljam? (Moór Gabi)

 

Mi jelentett különösebb nehézséget, kihívást számodra, amivel végül sikerült megbirkóznod? (Fontolgattad-e ezután, hogy elhagyod a programot?)

tárlatvezetés

A nyelvtudás, de emiatt nem hagyom el a programot, inkább tanulom a nyelvet. (névtelenül)

Nem volt nehézség az eddigiek során. (Szalóki Zsuzsa és András)

Az audio guide beállítások. (Korbuly Emília)

Nem emlékszem nehézségre, ugyanakkor minden kihívás, hiszen egyik nap sem olyan, mint a másik. Soha nem fontolgattam, hogy elhagyom a programot, mert szeretem a kihívásokat és elégedettséggel tölt el, ha sikerül leküzdenem a problémákat (vagy annak tűnő eseteket). (Moór Gabi)

Mindig megoldódtak a zökkenők, soha nem gondoltam hogy ezért visszalépjek. (Balog Erzsi)

Azért fontolgatom, mert nehéz összeegyeztetni a tervezhetetlen családi körülményekkel: 3 családnak én vagyok az egyetlen segítsége; az egyik 85 éves édesanyám, a másik az egyik fiam, ahol 2 és 4 éves gyerekek vannak, a harmadik a másik fiam, aki vidéken lakik és négy hónapos gyereke van. (Molnárné Tallós Vera)

 

 Milyen különleges eset történt veled önkéntes munkád során?

Egy orosz nő egyszer kifejtette, hogy a Mária Terézia szobor inkább egy orosz cárnőre hasonlít, mert azok olyan szépek. (névtelenül)

A legérdekesebb az volt, hogy Rómába utazhattam egy önkéntesekből álló csoporttal. Megismerve több mint húsz olasz szervezet munkáját megállapítottam, hogy szűkösebb anyagiak ellenére nálunk sokkal jobb az önkéntes képzés, irányítás, ellenőrzés. (Béres Erzsi)

Amikor a világgal harcban álló ideges hölgyet sikerült lenyugtatnom (alapvetően a Magyar Postával volt baja) és a végén visszajött Baráti Kör tagságot regisztrálni, és hozzátette, hogy „Tudja, csak maga miatt jöttem vissza, mert olyan megértő volt” (Moór Gabi)

Belülről láthatom a Múzeum működését. (Szabados Melinda)

Azokat a helyzeteket élvezem nagyon, amikor nyelvtudás nélkül sikerül kommunikálnom a látogatóval. Ez főleg spanyolokkal fordul elő. Érdekes eset volt, amikor egy frusztrált (és kicsit goromba) külföldi látogatót sikerült meggyőznöm, hogy ne akarjon késő este hulla fáradtan várost nézni, csak azért, hogy letudja, inkább pihenje ki magát és másnap folytassa. A hölgy láthatóan nagyon megkönnyebbült. (névtelenül)

Az egyik hivatalos megnyitón az egyedül érkező amerikai nagykövetasszonyt futólépésben utolértem és a helyére kísértem. (Félegyházi Szilvi)

 3. szülinap

 
© 2018 Szépművészeti Múzeum Önkéntes Program
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.