• Magyar
  • English

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Rólunk
Önkéntes Program 10. születésnap és Nyílt Nap - szeptember 24. PDF Nyomtatás E-mail
Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt Önkéntes Programunk 10. születésnapjára, melyet egy múzeumi önkéntes Nyílt Nappal összekötve ünneplünk szeptember 24.-én, szombaton a Magyar Nemzeti Galériában.

A tervezett programunk:

10:30-12:00 Nyilvános éves értékelés - tízéves értékelés (köszönet az önkénteseknek az elmúlt éves/ötéves segítségért, tortázás, pezsgőzés)

12:00-16:00 Nyílt Nap programok

Séták, tárlatvezetések

12:30-12:50 Modern idők (magyar nyelven) – Korbuly Emília

12:30-13:30 Élő műkincseink: az önkéntesek (magyar nyelven) – Csuka Zsuzsanna

13:00-14:00 Remekművek a Szépművészeti Múzeumból (angol nyelven) – Szarvasné Dr. Földes Mária

14:00-15:00 Spontán múzeumi pillanatok a Terminal Workhouse. színtársulat improvizációs előadásában

14:30-15:30 Gótika (angol nyelven) – Ellen Mozley

15:00-16:00 Élő műkincseink: az önkéntesek (magyar nyelven) – Csuka Zsuzsanna

15:30-15:50 Barokk gyűjtemény (magyar nyelven) – Dr. Wagner Zsófia

Kreatív műhely, játékos feladatok

10 évünk bemutatása fotókkal, emlékekkel

Nyílt Napunkra érkező vendégeink aznap fél áron (900 Ft) vásárolhatnak belépőjegyet állandó kiállításunkra (ahol programjaink zajlanak). Helyszíni információkért az információs pulthoz fordulhatnak.

 
Önkéntesmenedzsment konferencia a Magyar Nemzeti Galériában szeptember 22-én! PDF Nyomtatás E-mail
A Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria 2016. szeptember 22-én egész napos konferenciát szervez Az önkéntesmenedzsment hosszú távú kihívásai címmel. A program szervezésében közreműködő partnereink az Önkéntes Központ Alapítvány és a Szépművészeti Nonprofit Kft.

További információ, részletes programtervezet és jelentkezési lap:

http://onkenteskonf.szepmuveszeti.hu/

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ SZEPTEMBER 19-IG MEGHOSSZABBÍTVA!

Kérjük, a kitöltött jelentkezési lapot 2016. szeptember 19-ig juttassa vissza a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre.
A jelentkezést követően a szervezők felveszik Önnel a kapcsolatot a részvételi díj átutalásának módját illetően.

 
Közösen folytatjuk! PDF Nyomtatás E-mail

Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria közös Önkéntes Programja

A Szépművészeti Múzeum rekonstrukciós munkálatok miatt előre láthatóan 2018 tavaszáig zárva tart, így a Múzeum több mint 100 lelkes önkéntese a Magyar Nemzeti Galériában folytatja tevékenységét, erősítve a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galériában 2013 tavasza óta segítők csapatát.

Önkéntes Programunk immár közel 150 segítővel szerves részévé vált a Galéria mindennapi életének: önkéntesek fogadják és informálják a múzeum látogatóit az információs pultokban, asszisztálnak a gyermekfoglalkozásokon, katalogizálnak az Adattárban, népszerűsítik a Galéria Baráti Kör támogatói rendszerét, segítenek irodában és rendezvényeken – kedves mosolyukkal még szebb hellyé varázsolják a Galériát!

 
Miniszteri elismerő oklevél PDF Nyomtatás E-mail

2013-ban a Szépművészeti Múzeum Önkéntes Programját az Emberi Erőforrások Minisztériumának Pro Voluntarius díjához kapcsolódóan Balog Zoltán Miniszter Úr az önkéntesség területén végzett példamutató tevékenysége elismeréseként miniszteri elismerő oklevélben részesítette.

Köszönjük a rengeteg segítséget a – 2013-ban hétéves - Önkéntes Program keretein belül eddig velünk dolgozó több mint 300 önkéntesünknek, illetve köszönjük a múzeumi vezetőség és a kollégák támogatását!

Az oklevelet itt tudják megtekinteni.

 
Időskorú önkéntes projekt PDF Nyomtatás E-mail

A Szépművészeti Múzeum és a The Manchester Museum 2009 augusztusa és 2011 júliusa között az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás programja keretében közösen valósítja meg „Involving extreme age groups as museum volunteers” című időskorú önkéntes projektjét. A program keretében 55 év feletti önkéntesek cserélnek "gazdát" három-három hetes utazások során, amely kiváló lehetőséget biztosít az intézményekben megvalósuló önkéntes programok tapasztalatcseréjére a résztvevőkön keresztül.

 2011 augusztusa és 2013 júliusa között pedig a rigai Lett Nemzeti Művészeti Múzeum együttműködése révén valósult meg az „Eastern European volunteer ambassadors – transferring best practices and model solutions of museum volunteer programmes” című időskorú önkéntes projekt – az Európai Unió Grundtvig Egész életen át tartó tanulás programja keretében.

Részletesebben a két program eredményeiről itt olvashat: http://www.szepmuveszeti.hu

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 9 / 10
© 2018 Szépművészeti Múzeum Önkéntes Program
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.